איך לאטום קיר חיצוני?

הקירות החיצוניים של כל בית ובעצם של כל מבנה חייבים כמובן להיות אטומים היטב כדי להבטיח בידוד אפקטיבי – מחום, מקור, מרעש ובעיקר ביחס לנוזלים. חדירת מים אל תוך הבית עלולה לגרום נזק לתשתיות, להרוס רהיטים ופריטים אחרים וגם לפגוע בבריאות של בני הבית עקב עובש (שכידוע עלול לסרטן!)

בהתאם יש ביקוש רב לשירות איטום קירות חיצוניים. בחלק מהמקרים אנחנו מזעיקים איש מקצוע אחרי שמתגלה רטיבות, וכמובן שכדאי לדאוג לאטימה מלאה גם לפני שמתגלה בעיה.

מה חשוב לעשות קודם כל אם מתגלה רטיבות בבית?

אם אתם מחפשים פתרון לרטיבות שכבר נוצרה, עוד לפני מציאת תשובה לשאלה איך לאטום קיר חיצוני חשוב מאוד לזהות בוודאות את הסיבה לחדירת המים למבנה.

סיבה אפשרית אחת היא בעיה בקיר. גורם נוסף לנזילות מים הוא איטום לקוי בגג, ובמקרה כזה כמובן שתשומת הלב צריכה להיות מופנית אליו ולא אל הקירות החיצוניים. נקודת תורפה נוספת היא החלונות, ובפרט החיבורים בין המסגרת לזכוכית ובין המסגרת לקיר.

המסקנה המתבקשת: קבלן איטום קודם כל חייב להקדיש זמן לאבחון המצב הקיים, ורק לאחר מכן יתבצע איטום הקיר החיצוני (אם יש בכך צורך, כמובן).

מה כולל איטום הקיר?

איטום קיר חיצוני בבניין הוא פעולה שמחייבת ניסיון ומיומנות. עבודה לא מדויקת אולי תפתור את הבעיה בטווח הקצר, אבל לאורך זמן הפתרון לא יחזיק מעמד.

השלב הראשון הוא איטום סבלני ויסודי של כל סדק וסדק בקיר. החומר המתאים הוא אחד משניים: חומר אקרילי, כשמדובר על הרבה סדקים יחסית קטנים, או חומר פוליאוריתני, כשהסדקים גדולים.

לאחר מילוי הסדקים ניתן לעבור לשלב הבא, ציפוי אותו קיר חיצוני שאנחנו רוצים לאטום עם חומר שמונע ספיגת מים. גם בשלב זה ישנו מבחר של חומרים אפשריים: עבור קיר בטון משתמשים בשליכט או בצבע ובכל מקרה החומר צריך להיות גמיש. עבור קירות השיש והאבן מדובר בחומר פוליאוריתני מהסוג השקוף. בשנים האחרונות נהוג להשתמש בקירות חיצוניים בחיפויים מעניינים כגון קרמיקה או זכוכית, וכשזה המצב ייתכן צורך בחומר איטום אחר.

איטום גם מבפנים

לאחר השלמת איטום קיר חיצוני נדרשת הקדשת תשומת לב גם לחלק הפנימי.

כל הקירות, המעקות והרצפות חייבים גם כן להיות אטומים היטב, ולשם כך ייעשה שימוש נוסף באותם חומרים פוליאוריתנים, צבע גמיש, שליכט אקרילי ושליכט מינרלי. בפרט נדרש איטום הרמטי סביב חלונות ומסגרות ובמרפסות.

סנפלינג או פיגומים

עבודת איטום של קירות חוץ מתבצעת בדרך כלל בגובה של כמה וכמה מטרים. במרבית המקרים הפתרון לעבודה בגובה הוא פיגומים, וכשאין גישה אפשרית בדרך זו ייעשה שימוש בסנפלינג. השיטה השנייה נחשבת למורכבת יותר ולכן גם יקרה יותר – בכל מקרה חשוב לעבוד עם חברה בעלת ניסיון רב שמקפידה על כל כללי הבטיחות והזהירות.

צריכים לאטום קיר בבית או בבניין? פנו למומחים של הראשון באיטום