מהו הליך תביעות רשלנות רפואית?

טיפול רשלני מטעם צוות הרופאים אשר אמון על בריאותינו יכול לגרום לנזקים רבים הן לגוף והן לנפש. כיצד תוכלו לדעת באם הטיפול שקיבלתם אכן היה רשלני ומה עליכם לעשות במקרה מסוג זה? כל הפרטים במאמר הבא.

מקרים של רשלנות רפואית אינם זרים לאף אחד ושומעים עליהם חדשות לבקרים. למעשה, מדי שנה מוגשות לבתי המשפט אלפי תביעות בגין רשלנות רפואית. עם זאת, נשאלת השאלה, האם כל מקרה בו נגרם נזק הוא רשלנות? כדי לענות עליה, נבחן קודם כל כיצד המחוקק מגדיר רשלנות רפואית.

מהי רשלנות?

בסעיפים 35-36 לפקודת נזיקין, רשלנות הנה מקרה בו אדם עשה מעשה אותו אדם סביר ונבון לא היה עושה באותן הנסיבות, או לחלופין, אינו עשה מעשה שאדם סביר ונבון כן היה עושה באותן הנסיבות. כמו כן עוולת הרשלנות מתייחסת גם למקרים בהם בעת ביצוע משלח ידו, לא נקט האדם במידת הזהירות הנחוצה או לא השתמש במידת המיומנות בה אדם סביר ונבון ולו הכשרה לעסוק באותו משלח יד היה נוקט בנסיבות דומות. יתרה מכך, כאשר אותו אדם התרשל ביחסו לאדם אחד, נהג כפי שלא היה אמור לנהוג בנסיבות אלו, וכתוצאה מכך גרם לו נזק, הרי שמדובר בעוולת הרשלנות.

מהי רשלנות רפואית?

כאשר מדובר ברשלנות רפואית, אזי שהמשמעות היא שכל מקרה בו הצוות הרפואי פעל שלא באופן סביר בעת מתן טיפול או לחלופין, לא פעל כלל או שפעל מתוך חוסר מיומנות או זהירות וכתוצאה מכך גרם לנזק לאדם אחר, הרי שמדובר ברשלנות. אי לכך כדי לקבוע באם הצוות הרפואי פעל מתוך רשלנות יש להיוועץ במומחה ולו הכשרה באותו תחום ולבדוק האם ניתן הטיפול הסביר לאותן הנסיבות. עם זאת לא כל מקרה בו נגרם נזק למטופל יוגדר כרשלנות רפואית ולכן, כאשר עולה החשש לקיומה של זו, מומלץ לפנות בהקדם לעורכי דין רשלנות רפואית ודיני נזיקין ולקבל את חוות דעתו.

תביעות על רשלנות רפואית

רשלנות רפואית

עורך דין מקצועי אשר מתמחה ברשלנות רפואית, בקיא ברזי החוק וזוקף לזכותו הצלחות רבות בעת טיפול בתיקי רשלנות, יוכל להכריע באם מדובר במקרה של רשלנות רפואית, תוך שהוא פועל כדי לעזור לכם להגיע לכדי מיצוי כל הזכויות שלכם. על מנת להגיש תביעת רשלנות רפואית יש לאסוף את כל התיעוד הרפואי הנוגע למקרה שלכם. לאחר מכן יש לקבל חוות דעת מרופא מומחה ולבסוף יש להגיש את התביעה לבית הדין הרלוונטי בהתאם לגובה הפיצוי בגינו תובעים. במהלך הדיון במשפט חובת ההוכחה חלה על התובע ועליו להוכיח כי בוצע טיפול, נגרם נזק וכי קיים קשר ישיר בין הטיפול שנתקבל לבין הנזק שנגרם.

כאמור, חוק זכויות החולה מעמיד לרשותכם זכויות רבות אליהן עליכם להיות מודעים. פניה לעורך דין מקצועי לטובת ייצוג וליווי משפטי הנה הכרחית ובעזרתה תוכלו לממש את מלוא הזכויות שלכם ואף במקרה הטוב, לזכות לפיצוי.