לא מעט אנשים חוששים לעבור השתלות שיניים בשל תופעות לוואי וסיכונים כאלו ואחרים. כל מי שמתלבט חשוב שידע שתופעות לוואי לאחר השתלת שיניים לא צריכות להרתיע אותו מלשפר את איכות חייו. מהן תופעות הלוואי? איך מתמודדים איתן ואיך ממזערים אותן?
למה עלי לצפות לאחר השתלת שיניים?
בשעות הראשונות לאחר השתלת שיניים ההרדמה המקומית שבוצעה תפוג לאט לאט. לאחר שההרדמה פגה יש מטופלים החווים אי נוחות או כאב, תחושת לחץ ונפיחות, מעט דימום מקומי ורגישות לקור וחום. מידת אי הנוחות תלויה מאוד בסוג ההליך שבוצע ובמידת רגישותו של המטופל. במידת הצורך ובאישור הרופא ניתן להיעזר במשככי כאבים ללא מרשם. בימים לאחר השתלת השיניים תחושות אלו יחלפו, שוב, קצב ההחלמה מאוד אינדיווידואלי. הקושי לאכול מזונות קרים או חמים יישאר מעט יותר זמן אך גם הוא יחלוף תוך מספר ימים. חשוב מאוד להישמע להוראותיו של הרופא, ליטול תרופות אם נרשמו, לשמור על היגיינת הפה ולהשתדל לנוח כמה שיותר על מנת לתת לגוף לעשות את עבודת ההחלמה.
האם יש סיכונים להשתלות שיניים?
כמו כל הליך כירורגי, כך גם בהשתלת שיניים ישנו סיכון של זיהום באזור בו בוצע ההליך. יש לציין כי הסיכון כמעט ואינו קיים. השימוש בפרוטוקולים סטריליים במרפאות שיניים (וחדרי ניתוח) הוא בבסיס כל הליך כירורגי והסיכוי לזיהום מזערי ביותר. כדי להיות בטוחים במאת האחוזים, חשוב מאוד לשמור על הוראותיו של רופא השיניים לאחר השתלות שיניים – שמירה על היגיינת פה, מנוחה והימנעות מפעילות גופנית, הימנעות מעישון, אכילת מזונות כפי שרופא ממליץ וכדומה. למידע נוסף אודות הסיכונים בהליך השתלת שיניים לחצו כאן.
איך אפשר למזער תופעות לוואי?
הדרך הטובה ביותר למזער את תופעות הלוואי של השתלת שיניים היא בחירה ברופא מיומן ומרפאה מקצועית. ככל שהרופא מחזיק ביותר ניסיון בתחום כך עבודתו מדויקת יותר ותופעות הלוואי קטנות. כך כמובן גם מבחינת סיכונים אפשריים להשתלות שיניים. במרפאה הפועלת על פי כללי השמירה על סטריליות והיגיינה, הסיכונים כמעט ולא קיימים וההליך כולו מבוצע במקצועיות מלאה. בחירה במרפאת שיניים מוכרת, סטרילית, בה עובדים רופאים מוסמכים ובעלי ניסיון היא הבטחה להשתלת שיניים בטוחה ומוצלחת.